OM RAXEIRA'S

VÅR VERKSAMHET

Raxeira's Hundspannsupplevelser är ett litet företag verksamt inom besöksnäringen i Glöte/Lofsdalsfjällen, Härjedalen. Företaget är grundat och drivs av Nicole Fhors och Erik Lodin, som sedan våren 2018 bor permanent i den lilla fjällnära byn Glöte - där delar de ett naturnära liv tillsammans med en flock siberian huskies. 


Raxeira's erbjuder personliga outdoorupplevelser tillsammans med draghundar under vinter, sommar och höst, med ett stort fokus på en hundnära och genuin upplevelse där man som gäst får chansen att vara delaktig och komma bakom kulisserna på en slädhundskennel.


Vid frågor eller funderingar, varmt välkommen att kontakta oss

NICOLE FHORS


Nicole är född 1987 och uppvuxen i den lilla kommunen Karlsborg i närheten av de västgötska Tivedsskogarna. Naturen och djur av alla de slag har alltid haft en mycket central roll i hennes liv. Som barn och ungdom var det främst kärleken för hästar som stod i fokus. Hon lämnade hemorten och barndomshemmet som femtonåring, för att efter gymnasiet sedan hamna på de spanska Balearerna ett par år innan hon återvände till Sverige för att studera till högstadie-/gymnasielärare. Under årens lopp har hon kommit att pröva på många olika yrken, i många olika branscher men ständigt återkommit till en och samma sak - det är något eget hon velat bygga upp.

Med tiden kom hon att sadla om från hästtjej till kvinnlig musher och även om hon ännu tar varje chans att spendera tid på hästryggen, så är det draghundarna som är det centrala och den stora passionen i hennes liv. Många var det som blev förvånade när den soldyrkande tjejen som hatade vintrar och frusna fingrar bestämde sig för att det var i svenska fjällen hon skulle bo för att leva musherdrömmen fullt ut. Bortsett från hundarna så har Nicole också en mycket stor passion för konst, musik och det kreativa skapandet. När hon inte driver Raxeira's ägnar hon sig också åt skrivandet och konstnärskapet, som är ett utav hennes de andra ben hon yrkesmässigt står på. Under 2018-2020 har hon parallellt som hon byggt upp och drivit verksamheten studerat Kreativt Entreprenörskap vid Leksands Folkhögskola.


I verksamheten är det Nicole som hjälper er med era bokningar och frågor - men du hittar henne givetvis bakom arbetande hundrumpor med. Hon står för idéutvecklingen,  marknadsföringen, planeringen, organiseringen, säkerhetstänket och de kreativa aspekterna såsom webbsidor och fotografi. Är det någonting ni undrar över, vill prata samarbeten med eller om du bara vill prata hund i timmar - då är det Nicole du ska vända dig till!

ERIK LODIN


Erik är en stockholmare född 1984 men till stora delar uppvuxen i Amsterdam och har även spenderat ett par år studerandes i Skottland. Vid sidan av hundkörningsverksamheten jobbar Erik idag med lite allt möjligt på Lofsdalens turistanläggningar. Man hittar honom ena stunden mitt i ett cykelledsbygge och i nästa lägger han konstsnö på nattens småtimmar. 


Vintern 2012 for Erik tillsammans min sin far på en tredagarstur med 40 alaskan huskies och deras förare i Vålådalen. Det var då han på allvar kom att fascineras av draghundar; det självständiga, stundvis vilda, den höga arbetsmoralen och deras väldigt kärleksfulla natur. När han lämnade Vålådalen och Åre visste han – skulle han en dag skaffa hund så fick det bli en en husky eller ingen hund alls. Inte anade han då att han senare skulle komma att leva ihop med en djurtokig tjej och drygt ett år senare skulle hålla en egen liten pälsboll i sin famn. Så startade framtidsdrömmarna om ett eget spann.


Som person är Erik självständig, lugn och har båda fötterna på jorden. Han är kanske inte den som nördar ned sig och pratar hund i timmar (eller pratar i timmar alls!), men med åren har han kommit att bli lika involverad i hundarnas vardag och träning som Nicole. 

I verksamheten är det Erik som främst sköter sådant som bokföring, ekonomiska frågor och som ser till att prylar och fordon fungerar som de ska. Om Nicole är den som står för det kreativa och organisatoriska, så ligger de mer byggtekniska jobben på Erik som har en bakgrund som snickare och byggarbetsledare. Erik hittar man också ofta ståendes bakom släden på turerna, preppandes spår om vintrarna eller ute i skogen på en ATV bakom jobbande hundrumpor - där mår han gott! 

BOKA EN UPPLEVELSE HOS OSS

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera